Lisää Nose Workia!

Viime viikon (eli Danan viidennet) treenit ja jeeee, näistä treeneistä löytyy videomateriaalia. :) Kiitos vaan Sannalle kun kuvasi meidän treenejä! Kerron videoiden alapuolella tarkemmin tehtävistä, mutta mainittakoon vielä, etten näissä treeneissä tiennyt kertaakaan, mihin haju oli piilotettu. Minun piti siis lukea koiraani ja luottaa sen tekemiin ilmaisuihin.

Laatikkoetsintää. Dana yrittää vähän valeilmaisua tuossa alussa, mutta onneksi se on niin läpinäkyvä, etten mene lankaan. :D Lopussa kun Dana löytää oikean laatikon, näkyy tosi hyvin miten selkeästi se ilmaisee kun on oikea löytö kyseessä. Ensimmäisessä ilmaisussahan se tuijottaa minua, mutta jälkimmäisessä sen huomio on täysin laatikossa (kunnes se kuulee naksun ja alkaa ajattelemaan nakkia :D).

Sama laatikkoetsintä kuin äsken, mutta hajun paikkaa on vaihdettu. Danalla ei vielä ole kovinkaan loogista etenemisjärjestystä laatikoiden kanssa. :) Huolellisesti käy kuitenkin melkein kaikki laatikot läpi ennen kuin oikea löytyy!

Tässä meillä oli tehtävänä etsiä haju tuollaisesta huoneesta. Huomatkaa Danan ihana töpsötys :D Hassua, kun tuntui jotenkin tosi pitkältä ajalta treeneissä että Dana löysi tuon hajun, mutta näköjään siihen ei oikeasti montaa sekuntia mennyt. Hajun saatuaan Danan piti vielä paikallistaa se, tätä ollaan treenattu että Dee ilmaisisi hajun täsmällisesti eikä vain sinne päin.

Tehtiin tämä samainen huone -tehtävä treenien lopussa uudestaan vielä niin, että hajun paikkaa oli vaidettu tuonne valkoisessa hyllyssä olevan laatikon reunan alle. Aika vaikea paikka! Dana alkoi tässä vaiheessa olemaan jo aika väsynyt, minkä huomaa siitä että se alkaa tuijottelemaan minua  ja etsii tosi vähän itsenäisesti. Kun se väsyy se alkaa myös tekemään valeilmaisuja. Saatiin kuitenkin ihan onnistunut suoritus vielä loppuunkin, ja erityisen tyytyväinen olen siitä miten tarkasti Dana ilmaisi tämän viimeisenkin paikan vaikka olikin pienelle koiralle vähän haastava paikka. :)

Tässä huoneessa tehtiin parikin etsintää. Tämä video on ensimmäisestä etsinnästä, mikä sujui tosi hyvin. Dana löytää hajun nopeasti, mutta sitten sille koittaa pieni henkinen ongelma kun se ei tiedä miten ilmaista ylhäällä oleva haju nenäkosketuksella ja maahanmenolla yhtäaikaisesti. :D Tämän takia yritän nyt vahvistaa sitä nenäkosketusta ja vähentää maahanmenoa, jotta vältytään tulevaisuudessa vastaavanlaisilta ongelmilta.

Toinen etsintä ei tässä huoneessa sujunut ihan yhtä hyvin. Haju oli todella vaikeassa paikassa. Videon alussa kun Dana tutkii imuria, niin taustalla näkyy tuollainen seinää vasten nojaava levy, jonka taakse haju oli piilotettu. Dana ei meinannut löytää sitä millään, turhautui ja alkoi tekemään ilmaisuja niihin paikkoihin, joissa haju oli ennestään ollut piilossa. Esimerkiksi noiden kylttitelineiden takana haju on ollut piilotettuna aikaisemmissa treeneissä, minkä Dana muisti ja rupesi tekemään ilmaisua niiden viereen. Lopulta kun hajun paikka löytyi, Dana ei osannut kiertää levyä vaan yritti ilmaista hajun vaan tuolta ahtaasta pienestä kolosta. Tässä vaiheessa Dee ehkä alkoi olemaan jo aika väsynyt, minkä huomasi hyvin seuraavassa etsinnässä. Onneksi saatiin ihan onnistunut suoritus kuitenkin loppuun, niin jäi varmasti hyvä mieli niin itselle kuin koirallekin. :)

Kategoria(t): Danan tarina, Nose Work, Videot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *