Ja uusi tie jo kohti uutta vie

2015
”Ei määränpää ole tärkeää,
vaan matkustaa ja nähdä maailmaa.
Olla mukana siinä virrassa,
joka kuohuu elämää.”
– Jonne Aaron ”Eteenpäin”

Tammikuu

img_115

Viime vuoden tammikuun sää oli erittäin luminen! Osallistuin vegaanihaasteeseen ja jäin sille tielle. :) Tidin pennut muuttivat maailmalle (kova kolaus Tidille), minulla alkoi toinen opiskeluvuosi koulussa.

Helmikuu

img_0112

Löysin liikunnan ilon pitkästä aikaa  Olin laiska ja saamaton koulujuttujen kanssa, mutta kävin jumppaamassa monella eri tunnilla viikoittain ja nautin niistä jokaisesta.

Maaliskuu

img_111

Lähdettiin poikaystävän kanssa hiihtolomareissulle mökille Sallaan. En ollut käynyt Sallan mökillä moneen moneen vuoteen, ja oli todella nostalgista palata ja huomata, ettei melkein mikään ollut muuttunut. Hiihdettiin ja lasketeltiin, pelattiin korttia takkatulen ääressä ja fiilisteltiin lapin ihania maisemia. Ylitin itseni ja hiihdin Ruuhitunturi-lenkin ensimmäistä kertaa elämässäni, vaikka sitä pitikin yrittää pariin kertaan ennen kuin onnistui. :) Loppukuusta osallistuin äitini kanssa pöllöretkelle, jossa yön pimeydessä kierrettiin kuuntelemassa pöllöjen ääniä (ainuttakaan pöllöä ei harmiksi nähty, vaikka edellisen viikon ryhmä oli nähnyt useammankin yksilön!). Se oli todella jännittävää, antoisaa ja hieman hulluakin, mutta ainakin olen taas yhtä mielenkiintoista kokemusta rikkaampi! :)

Huhtikuu

img_114

Pieni suuri haaveeni shetlanninlammaskoirasta toteutui, kun Dana muutti huhtikuun lopussa meille! Aloitin myös työharjoittelun eläinsuojelukeskus Tuulispäässä, missä sain tutustua aivan ihaniin eläinpersooniin ja ihmisiin. :) Aloitin myös blogiin kirjoittelun uudestaan.

Toukokuu

img_112

Toukokuu meni työharjoittelussa Tuulispäässä ja Danan kanssa touhutessa. Vähän suruakin tähän kuukauteen kuului, kun rakas pappani nukkui pois. :( Dana aloitti toukokuussa ensimmäisen pentukurssinsa ja kävi ensimmäisillä rokotuksillaan.

Kesäkuu

img_116

Superbelgini Kiia täytti 10 vuotta! Kiia osallistui vuoden ainoaan näyttelyynsä Salossa, josta hienosti VET-ERI, VEK1, PN4, SA & VET-ROP. Tidi osallistui myös samaan näyttelyyn tuloksella AVO ERI, AVK3. Seurasin live-streamin kautta agilityn SM-kilpailut, mutta paikanpäällä neljä päivää Salo Horse Show:n. Danan kasvattajan luona käytiin koko kesän ajan pentuagilityssa. Serin poismenosta tuli kuluneeksi vuosi, ja edelleen on poikaa kova ikävä.

Heinäkuu

img_113

Lomani alkoi heinäkuussa Nastolan ryhmänäyttelyllä, josta Tidi nappasi toisen sertinsä tuloksella AVO-ERI, AVK1, PN1, SA, VSP & SERT. Viisi päivää myöhemmin Tipsu täytti konaiset 5 vuotta! Päätettiin tänä vuonna jättää pidemmät kesäreissut väliin, mutta tehtiin päiväreissuja mm. Naantalin vanhankaupunkiin, Teijon kansallispuistoon, Linnanmäelle Helsinkiin ja Örön saarelle. Heinäkuun päätti perinteinen Salo-Volley viikonloppu, jossa pelattiin kaveriporukan kanssa ja parannettiin viime vuoden surkeaa tulosta huimasti! :)

Elokuu

img_117

Loppulomaksi lähdettiin Somerniemelle mökkeilemään. Muppet saivat juosta vapaana minkä jaksoivat ja me päästiin uimaan ja saunomaan. Vesi oli kyllä kylmää eikä aurinko kauheasti lämmittänyt, mutta mökillä on silti aina kivaa! :) Elokuun lopussa aurinko alkoi taas paistaa, ja tehtiin vielä yksi kesälomaretki Hankoon. Ihana päivä, hyvää ruokaa ja löhöilyä hiekkarannalla!

Syyskuu

img_119

Koulu jatkui. Meillä oli kesän aikana vaihtunut opettaja, ja kaikki oli ihan sekaisin ja hujan hajan. Mun opiskelumotivaatio oli kadonnut kesän aikana, eikä jatkuva tappelu ja asioiden selvittely koulun kanssa nostaneet sitä yhtään. Jatkettiin Danan kanssa agilityn alkeiden opiselua, ja Dande todella syttyi lajiin. Jatkettiin myös perustottelevaisuuden (=temppujen) opettelua pentukurssilla.

Lokakuu

img_118

Opiskelua, opiskelua, opiskelua. Lomamatkoista haaveilua. Danan kanssa agilityn ja tottiksen treenausta. Seurasin agilityn MM-kisat live-streamin kautta ja  tein taas jokavuotisen lupauksen että ensi vuonna kisat pitää nähdä paikanpäällä. Tämä lupaus on tehty joka vuosi Suomen MM-kisojen -08 jälkeen, eikä se ole vielä kertaakaan toteutunut. :D Ehkä ensi vuonna?

Marraskuu

img_120

Marraskuu alkoi tokon PM-kilpailuiden seuraamisella, josta ammensin itselleni vähän treenimotivaatiota. Aloitin myös työharjoittelun lypsytilalla, joka täytti aika tehokkaasti kaikki arkipäivät. Iltaisin olin joko tallilla tai treeneissa Danan kanssa. Marraskuun 20. päivä Tidin pennut täyttivät vuoden! Marraskuussa satoi myös ensilumi, jota Dana pääsi ihmettelemään.

Joulukuu

img_122

Joulukuu alkaa joka vuoden kohokohdalla, nimittäin messarilla! En ilmoittanut koiria sinne (no money, ja ilmoaikakin hujahti vahingossa ohitse), joten päivä oli kokonaan omistettu ihanien ystävien seuralla, shoppailulle (sitä tuli tehtyä!) ja messualueella kiertelylle. Lauantaina oli yksi Tidin pennuista kehässä, ”Elis” (Turkkiruhtinaan Elämän Eliksiiri), tuloksella JUN-EH. Sunnuntaina Eliksen lisäksi kehässä oli myös ”Myrsky” (Turkkiruhtinaan Ehtoisa Emäntä), molemmat saivat tulokseksi JUN-H. Loppukuukausi kului työharjoittelussa jouluun asti, ja joulun jälkeen vietin loppuvuoden rauhallisesti flunssan kourissa kotisohvalla. Mutta mikäs siinä, herkkuja riitti, kaapista sai lämmitettyä glögiä ja NetFlixissä riitti leffoja ja sarjoja katsottavaksi. :D Danan ensimmäinen Uusi Vuosi vietettiin rauhallisissa merkeissä kotona, saunoen ja lautapelejä pelaten.

2016? Koska viime vuonna ei tehty ainuttakaan reissua ulkomaille, eikä oikein kotimaassakaan reissattu lapin matkaa lukuunottamatta, olisi ensi vuonna tarkoitus korjata tämä vääryys ja matkustaa niin koti- kuin ulkomaillakin. Yksi ulkomaanmatka ollaan jo keväälle varattu, ja toinen on suunnitteilla. :) Mun olisi myös tarkoitus vihdoin ja viimein saada opiskelut päätökseen ja alkaa suunnitella sen jälkeistä elämää. Mitään sen suurempia suunnitelmia ei olla vielä tehty, aika näyttää mitä kaikkea kivaa ensi vuonna keksitään! :)

Kategoria(t): Tarina jatkuu, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Ja uusi tie jo kohti uutta vie

  1. Joanna sanoo:

    Olipas hurjan kiva postaus. Eksyin tässä vasta hetki sitten sun blogiin ja on pitänytkin kommentoida jo useaan otteeseen, että sulla on aivan ihanat koirat (ainakin näin blogin välityksellä!)<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *